Plåttak för hushåll i Stockholm

Fördelarna med plåttak

Det finns självklart en anledning till att plåttak är en av de populäraste typerna av tak. En av de främsta har att göra med det faktum att dessa tak är oerhört tåliga och hållbara. Ett bra plåttak likt de vi kan förse dig med kan till exempel hålla i 60–70 år. Det gör de även till ett prisvänligt alternativ eftersom du då inte behöver spendera några pengar på att byta ut ditt tak.

En annan stor fördel med dessa tak är den att de är mycket lätta att hålla rent från mossa och annan växtlighet. Närmare bestämt är det mycket svårt för olika sorters växtlighet att få fäste på ett plåttak, något som innebär att du inte behöver rengöra och förse dessa tak med underhåll alls lika ofta som är fallet med många andra typer av tak.

På grund av att plåttak har en så pass slät yta som de har glider även snö, is och annat likande av ett tak av detta slag utan att man själv behöver ge sig upp på det och skotta. Det är något som det kan vara mycket skönt att slippa under de väderförhållanden som ofta råder här i Sverige på vintrarna.

Tak av plåt väger även väldigt lite vilket betyder att de passar för de flesta typer av byggnader. Deras låga vikt bidrar också till att göra de så pass enkla att lägga som de är. Faktum att de är enkla att lägga innebär i sin tur att det går snabbt att lägga ett tak i plåt. Det underlättar dels för dig som bor eller verkar i den aktuella fastigheten, dels för dina grannar och andra som bor eller verkar i ditt område. Ett pågående byggprojekt kan nämligen vara väldigt påfrestande att behöva stå ut med eftersom det både orsakar oväsen samt gör att vissa delar av den aktuella fastigheten inte kan användas.

Nackdelar

Hur ser det då ut med nackdelar när det kommer till tak av plåt? I sanningens namn finns det inte särskilt många sådana. Hade det gjort det hade de knappast varit lika populära som de är. Den enda nackdel som vi kan komma på är att det är svårt att reparera ett tak av plåt för dig som lekman, och du kommer med största möjliga sannolikhet därför behöva anlita professionell hjälp. Med tanke på hur slitstarka och hållbara dessa tak är kommer du förhoppningsvis dock inte ens behöva reparera ditt tak av detta slag.

Plåttak för företag i Stockholm

Boka ett platsbesök idag

Har du ytterliggare frågor om tak av denna typ, eller vill du veta mer om hur processen går till när vi installerar taket? Då kan du boka ett platsbesök redan idag. Detta innebär att vi åker ut till din byggnad för att ta oss en titt på förutsättningarna och berätta mer om hur vi arbetar. Boka genom att ringa oss eller fylla i formuläret!

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify